Ο πρωταθλητής του Δεκάθλου Παναγιώτης Μάντης

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ακρίτας 2016 ανακοινώνει την έναρξη του Προγραμμάτος Φιλοξενίας Αθλητών / Πρωταθλητών Στίβου στην Καλαμάτα – σε τακτά διαστήματα όλο το χρόνο – για την διεξαγωγή προπονήσεων υψηλού επιπέδου, εν όψει της προετοιμασίας των αθλητών για Πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2021 στο Τόκιο / Ιαπωνία.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με ένα μεγάλο όνομα, τον Παναγιώτη Μάντη, πρωταθλητή του δεκάθλου τα τελευταία χρόνια, με ατομικό ρεκόρ 7.179β. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη στις 7 – 8 Ιουλίου 2018.

Ο Γ.Σ.Ακρίτας επιλέχθηκε από τον πρωταθλητή μας διότι διαθέτει ένα σύνολο καταρτισμένων και καταξιωμένων προπονητών, όπως ο κ.Δρακόπουλος στις ρίψεις, ο κ.Κουβαράς στους δρόμους, ο κ.Λάσκαρης στο άλμα επί κοντώ, ο κ.Πατρινιός στα σπριντ, η κα.Αλεξάκη στα σύνθετα, η κα.Μπακατσάκη στα άλματα.

Το δέκαθλο είναι ένα σύνθετο αγώνισμα του στίβου και αντικειμενικά το πιο επίπονο, όχι μόνο λόγω της διάρκειάς του, αλλά και της πολυδιάστατης προπόνησης που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν οι αγωνιζόμενοι, ώστε να αντεπεξέλθουν σε δέκα διαφορετικά αγωνίσματα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την καταγωγή του από την Αρχαία Ελλάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της, το έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλές σε όλον τον κόσμο. Οι δεκαθλητές χαίρουν μεγάλου σεβασμού, ενώ στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις διεθνείς συναντήσεις στίβου, οι νικητές είναι από το πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της διοργάνωσης. Το παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο με 9,126 πόντους κατέχει ο Γάλλος Kevin Mayer (Κέβιν Μαγιέρ). Τα αγωνίσματα του Δεκάθλου είναι: 100 μέτρα, Άλμα εις μήκος, Σφαιροβολία, Άλμα εις ύψος, 400 μέτρα, 110 μέτρα μετ’εμποδίων, Δισκοβολία, Άλμα επί κοντώ, Ακοντισμός, 1500 μέτρα.

Ένας από τους στόχους του Γ.Σ. Ακρίτα είναι να καταστήσει την Καλαμάτα ανταγωνιστικό προορισμό προπονήσεων αθλητών, γεγονός που θα διαφημίσει την πόλη και φυσικά θα λειτουργήσει ως κίνητρο σε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα των καταξιωμένων αθλητών.  

Πληροφορίες στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Πέτρο Παπαδόπουλο 6944 204473 και την σελίδα www.akritastivos.gr

Μοιραστείτε τα νέα μας: