Προφίλ Συλλόγου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος ΑΚΡΙΤΑΣ δημιουργήθηκε το 2016 με στόχο την εκγύμναση και υγεία παιδιών αλλά και των ενηλίκων, μέσω εξειδικευμένων προπονητικών προγραμμάτων. Συμμετοχή σε τοπικούς, διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες. Βασική επιδίωξη του συλλόγου είναι να καλλιεργήσει τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό, της ευγενούς άμιλλας, το σύστημα αξιών του ευ αγωνίζεσθε. Μέσα από τη διαδικασία ενασχόλησης με τις δράσεις του συλλόγου το παιδί αθλείται, ψυχαγωγείται, εκπαιδεύεται, κάνει νέους φίλους, χαίρεται τη ζωή. Ο Ακρίτας 2016 είναι αθλητικό σωματείο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου ΣΕΓΑΣ.

Όραμα του συλλόγου είναι να αποτελεί αθλητικό πνεύμονα για την πόλη της Καλαμάτας  αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας. Σκοπός του Γ.Σ.ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 είναι η συνεχής εξέλιξη και η καθιέρωσή του ως Πρότυπος Αθλητικός Σύλλογος, που εκτός από την ποιοτική προπόνηση οργανώνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, σεμινάρια για την υγεία και τη διατροφή, δράσεις εθελοντικές κοινωνικής ευθύνης, ημερίδες για την ανάδειξη της Μεσσηνίας σε ανταγωνιστικό προορισμό αθλητικού τουρισμού.

ΑΡΙΘΜΟΙ & ΔΕΔΟΜΕΝΑ 2020-2021

200 μέλη ηλικιών 4 – 16 ετών, αγωνιστικά τμήματα και ακαδημίες στίβου

50 μέλη ηλικιών 17 ετών, προετοιμασία Στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ

250 μέλη ηλικιών 18 – 65 ετών, δραστηριότητες αθλητικές & σεμινάρια

Παρουσία στο ιντερνέτ & social media με άρθρα και αγωνιστικά νέα που παρακολουθούν περίπου 5.000 διαφορετικά άτομα της Μεσσηνίας, και γενικότερα Συνεργασία με τα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Μεσσηνίας: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ, MESSINIA LIVE, KALAMATA TIMES, MESOGEIOS TV, BEST TV Οργάνωση καινοτόμων εκδηλώσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως σεμινάρια υγείας και ημερίδες αθλητικές, με συμμετέχοντες 1.000 άτομα της περιοχής Ο σύλλογος διαθέτει τμήμα διοίκησης & τμήμα προπονητών με 10 άτομα προσωπικό

Το σύλλογο χαρακτηρίζει η εξωστρέφεια, υλοποιώντας εκδρομές που συνδυάζουν την άθληση με την ψυχαγωγία. Τα περασμένα χρόνια έχουμε κάνει εκδρομές στην Κοσένζα/Καλαβρία/Ιταλία και Βελιγράδι/Σερβία. Ο σύλλογος σεβόμενος την κατάσταση για λόγους πρόληψης, έχει αναβάλει την εκδρομή στην Κροατία, μέχρι να υπάρξει απόλυτη ασφάλεια σχετικά με τον ιό SARS-Cov-2. O σύλλογος οργανώνει καλοκαιρινό Καμπ με δραστηριότητες αναψυχής & παρέχει υποστήριξη σε άτομα που την χρειάζονται μέσα από καινοτόμες διοργανώσεις όπως Messinia Street Relays, Night Run, Kids Fashion Shows.

Οι χώροι προπόνησης είναι στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, καθημερινά 16:00 – 20:00. Θα μας βρείτε στο κάτω μέρος του σταδίου, δίπλα στον τερματισμό. Και στο Στάδιο Μεσσήνης 15.00 – 17.00 καθημερινές.

Προπονήσεις διεξάγουμε και στις κλειστές εγκαταστάσεις του Elite city resort που πάντα στηρίζει τον αθλητισμό και τη νεολαία της Καλαμάτας

Διαθέτουμε 9θέσιο Μίνι-Βαν για τις μετακινήσεις των μελών του συλλόγου σε ειδικές περιστάσεις