Αγώνες Άλματος επί Κοντώ Καλαμάτα 11-12 / 05 / 2023

ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Πατήστε εδώ το σύνδεσμο για τη σελίδα της IAAF Roster Athletics

και εδώ τα αποτελέσματα στο Καλεντάρι της IAAF

Σημαντικές επιδόσεις στο Διεθνές Μίτινγκ Άλματος επί κοντώ στην πλατεία Καλαμάτας

Ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 με την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου διοργάνωσε στις 12 Μαΐου 2023 (για δεύτερη χρονιά) το Διεθνές Μίτινγκ Άλματος επί Κοντώ με την ονομασία KALAMATA STREET POLE VAULT – VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με συμμετοχές δεκάδων κορυφαίων αθλητών & αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Οι φετινοί αγώνες εντάχθηκαν στο WORLD ATHLETICS – CONTINENTAL TOUR 2023 με αποτέλεσμα να προσελκύσουν αρκετούς ξένους πρωταθλητές.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής 12 Μαΐου. Οι θεσμικοί φορείς της πόλης έδωσαν το παρών και απένειμαν τα μετάλλια στους νικητές. Ο Δήμαρχος ανέφερε τη χαρά του να φιλοξενεί η πόλη τόσο σημαντικούς αθλητικούς αγώνες και έδωσε την υπόσχεση για συνέχιση της διοργάνωσης το 2024 βάζοντας πιο ψηλά τον πήχη. Το ίδιο ικανοποιημένος δήλωσε και ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης VOLVO Σαρακάκης.

Οι αγώνες έτυχαν μεγάλης προβολής από τα ΜΜΕ. Ο χορηγός επικοινωνίας NOVA κάλυψε τους αγώνες, έκανε συνεντεύξεις με τους αθλητές και τους θεσμικούς φορείς και τα αναμεταδίδει στα κανάλια Novasports στην τηλεόραση και το διαδίκτυο. Το κοινό του στίβου είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά τους αγώνες από τις 18.00 μέχρι τις 10.30 σε live streaming στο κανάλι YouTube του MessiniaLive.gr. Πολλά αθλητικά κανάλια και ιστοσελίδες όπως η Gazzeta.gr παρουσίασαν τους αγώνες. Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, τις εφημερίδες και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες για την στήριξη και προβολή της διοργάνωσης.

Σε αγωνιστικό επίπεδο είχαμε μεγάλες επιδόσεις στις μικρές ηλικίες, όπως και πέρσι, γεγονός που δείχνει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της διοργάνωσης και αποδεικνύει την επαγγελματική δουλειά που κάνουν οι προπονητές τους.

Η νικήτρια της κατηγορίας των νεαρών κοριτσιών κάτω των 20 ετών, ήταν η Αριάδνη Μήρτσιου του ΓΣ Κερκυραϊκός, η οποία είναι γεννηθείς το 2009, με επίδοση 4 μέτρων έκανε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ, στη δεύτερη θέση ήταν η Γεωργία Τρανού με 3.80 και στην τρίτη θέση η Εμινέ Τοπάλ με 3.60.

Στην κατηγορία νεαρών αγοριών κάτω των 20 ετών πρώτη θέση με επίδοση 4.45 μέτρα έκανε ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος του ΓΣ Κερκυραϊκός γεννηθείς το 2007, δεύτερη θέση από τον Νικόλαο Λιβέρη με 3.70 και τρίτη θέση από τον Γιώργο Στρατίκη με την ίδια επίδοση.

Στον αγώνα των Γυναικών μας χάρισε συγκίνηση η διεκδίκηση της πρώτης θέσης από δύο σπουδαίες αθλήτριες, επικράτησε η Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι με 4. 42 μέτρα, στη δεύτερη θέση με την ίδια επίδοση ήταν η πρωταθλήτρια Ελλάδας Ελένη Κλαούντια Πόλακ και τρίτη θέση έλαβε η Ιταλίδα Μαρία Γκέρκα με επίδοση 4.34 που ήταν και ατομικό της ρεκόρ.

Στον αγώνα των ανδρών ο Σλοβένος Ρενέρ ήταν στην καλύτερη φόρμα και κέρδισε σχετικά άνετα με επίδοση 5.45 με άμεσο αντίπαλο τον Έλληνα πρωταθλητής και περσινό νικητή Ιωάννη Ρίζο με επίδοση 5.30 και τρίτο τον Κύπριο Χρήστο Ταμάνη με 5.10.

Ο πρόεδρος του ΓΣ Ακρίτας 2016 κ. Πέτρος Παπαδόπουλος ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση των αγώνων με επιτυχία και ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα:

Ευχαριστούμε την www.firstaidambulance.gr για την παροχή του ασθενοφόρου, ευχαριστούμε τον Άθλο Καλαμάτας την Ελένη Τριγκιλίδα και την ομάδα της για το εναέριο ακροβατικό σόου που εντυπωσίασε τους πάντες, ευχαριστούμε τον δημοσιογράφο Νίκο Τσώνη για την παρουσίαση των αγώνων, ευχαριστούμε τους Συκά και Οικονόμου που ανέλαβαν το έργο της υποστήριξης με φως και ήχο, ευχαριστούμε την Physioanalisis που πρόσφερε υπηρεσίες μασάζ στους αθλητές, ευχαριστούμε τους κριτές και τεχνικό προσωπικό του ΣΕΓΑΣ, ευχαριστούμε τους εθελοντές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο κοινό της Καλαμάτας που αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά τους αγώνες, γέμισε την πλατεία περιμετρικά του στίβου, γέμισε τις κερκίδες και χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών. Πολλά μικρά παιδιά βλέποντας τους αγώνες απέκτησαν άλλο ένα κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γεγονός που θα τους δώσει πολλαπλά οφέλη για όλη της ζωής τους.

Τα σημαντικά Μίτινγκ έχουν και σημαντικούς Χορηγούς.

Χορηγός Ονομασίας Διοργάνωσης:

VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ.

Επίσημοι Χορηγοί:

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, CASTROL, COSMOS SPORT, SOLAR CELLS, ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, MOBITECH, ERMIS PRIMAPACK, AGREXPO S.A., ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Επίσημοι Υποστηρικτές:

ELITE CITY RESORT, ΠΕΤΡΑ & ΦΩΣ BOUTIQUE HOTEL & SPA, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΜΠΟΥΚΤΖΙΔΗΣ, SPINOS COFFEE MICRO ROASTERY, ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΚΟΥΤΕΛΑΣ – ΒΡΕΤΤΗΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΧΕΛΑΣ, KLIMIS COAL, ΣΥΝΤΕΤΑΣ ΕΠΙΠΛΑ, ΒΕΡΑΜΑΝ STREET BISTROT, ΠΑΛΙΑΚΟΝ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΡΗΣΤΕΑ.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

NOVA, Gazzeta

Με εκτίμηση, Πέτρος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΓΣ Ακρίτας 2016

Τ. 6944 204 473, petrosakritas@gmail.com, www.akritastivos.gr

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, Μεσσηνία – Μέλος ΣΕΓΑΣ ΑΜ 2185

Γιώργος Γκουτζιούπας, Μάρκετινγκ Συλλόγου

Τ. 698 338 5768, goutzioupas@gmail.com, www.noonoo.gr