1st Kalamata Street Pole Vault

Αγώνας Άλματος Επί Κοντώ στην Πλατεία Καλαμάτας, 13 Μαΐου 2022 – Ένας αγώνας που αγαπήθηκε από την πρώτη του φορά!

Ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ διοργάνωσε μια πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη διότι κράτησε το πολυπληθές κοινό της Καλαμάτας όλη την ημέρα στην πλατεία να παρακολουθεί με θαυμασμό τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών που από τη μεριάς τους ανταπόδωσαν με το παραπάνω τους θεατές με εκπληκτικές επιδόσεις!

Όταν μια αθλητική εκδήλωση προσφέρει τόσο μεγάλη χαρά και συγκίνηση σε κοινό και συμμετέχοντες, σημαίνει ότι καθιερώνεται στις καρδιές των ανθρώπων που την έζησαν.

Ευχαριστούμε πάνω από όλους το Δήμο Καλαμάτας και τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο που πιστεύει  – όπως και ο πρόεδρος του διοργανωτή ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ Πέτρος Παπαδόπουλος – ότι αυτός ο αγώνας αξίζει να γίνει θεσμός. 

Το πρωί έγινε ο αγώνας των Κοριτσιών και Αγοριών ηλικιών κάτω των 18 ετών, των μελλοντικών πρωταθλητών Ελλάδας. Τα αποτελέσματα:

ΑΓΟΡΙΑ Κ18
Θωμάς Βασίλης ((Ηρακλής Θεσσαλονίκης) 4.41μ.
Βασιλείου Σταμάτης (Πανιώνιος ΓΣΣ) 4.10μ.
Λιτσαρδόπουλος Χρήστος (Κερκυραικός ΓΣ) 4μ
Γεωργιάδης Γιώργος (ΑΠΣ Πυγμή Ευσόσμου) 3.60μ.
 
ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ18
Τρανού Γεωργία (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) 3.30μ.
Τατάκη Χριστίνα (Πανιώνιος) 3.30μ.
Μήρτσιου Αριάδνη (Κερκυραικός) 3.20μ.
Καραγιαλάνη Νεφέλη (ΑΟ Μεγάρων) 3.10μ.
Λαρόση Ιωάννα ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) 3μ.
Κωστέα Ελένη (Ερμής Κωνσταντινούπολης) 2.90μ.
Μήτση Ελεονόρα (Κερκυραικός) 2.90μ.
Σαμαρά Ειρήνη (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) 2.80.

Το απόγευμα έγινε ο αγώνας των Γυναικών και το βράδυ ο αγώνας των Ανδρών. Τα αποτελέσματα:

ΑΝΔΡΕΣ
Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) 5,50μ.
Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) 5,35μ.
Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης) 5,15μ.
Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος) 5,15μ.
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) 4,05μ.
Αμαλία Φλώρου (ΓΣ Κηφισιάς) 3,85μ.
Εύα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος ΓΣΣ) 3,70μ.
Μιλένα Ποστίκα (ΑΟ Μεγάρων) 3,70μ.
Μυρτώ Κασσωτάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) 3,70μ.

Η διοργάνωση είχε την ευτυχία να συνδέετε με χορηγούς αναγνωρισμένης αξίας εταιρείες και προϊόντα:

Eurobank

Castrol

Life χυμός και παγωμένο τσάι (τα οποία προσέφερε δωρεάν στο κοινό και τους αθλητές χυμούς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας)

 

Τα μετρήσιμα οφέλη από την διοργάνωση.

Οι αγώνες επιφέρουν την ενθάρρυνση της αθλητικής δραστηριότητας και την αναμενόμενη στροφή τμήματος της νεολαίας προς τον αθλητισμό, γεγονός που συνθέτει την κοινωνική παράμετρο του όλου θέματος.

Η πόλη κερδίζει πανελλήνια και διεθνή προβολή, με άμεσα οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση επισκεπτών τις ημέρες των αγώνων αλλά και έμμεσα οφέλη, από την προσέλκυση τουριστών στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και θα έχουν παρακολουθήσει τις εικόνες της πόλης μέσα από το πλάνο επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Ο αγώνας KALAMATA STREET POLE VAULT μπορεί να ισχυροποιήσει την Καλαμάτα ως ανταγωνιστικό προορισμό αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, δηλαδή να είναι η πρώτη επιλογή αθλητών υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και τον κόσμο, στη διάρκεια των προετοιμασιών τους για τα μεγάλα διεθνή γεγονότα, όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ στις 15 με 24 Ιουλίου 2022.

Για να πετύχει όλα τα παραπάνω ο ΓΣ Ακρίτας είχε την στήριξη θεσμικών Συνδιοργανωτών: του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΣΕΜ Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και φυσικά την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ Πελοποννήσου).

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον αθλητικό δημοσιογράφο Νίκο Τσ΄ώνη που ήταν στο μικρόφωνο της διοργάνωσης. Η εταιρεία Συκάς Χρήστος ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ ήταν στην παραγωγή των οπτικοακουστικών υπηρεσιών των αγώνων.

Ευχαριστούμε την Agrovim που προσέφερε τοπικά προϊόντα ελαιόλαδου, το ελαιόλαδο FARIS της AGREXPO GOUMAS, την εταιρεία Νινιός κρασιά, την εταιρεία Οικονόμου για την εξέδρα των θεατών και τις τέντες Κοντόπουλος.

Ειδικές ευχαριστίες στον κ.Θανάση Πουλόπουλο και το www.messinialive.gr το ειδησεογραφικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης της Μεσσηνίας, που κάλυψε τη διοργάνωση με live streaming δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους του στίβου να παρακολουθήσουν από τον υπολογιστή και το κινητό τους τα άλματα και τις απονομές σε ζωντανή μετάδοση.

Οι τοπικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα της Καλαμάτας στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους τους Υποστηρικτές (πατήστε σε κάθε όνομα για να συνδεθείτε με την σελίδα της κάθε εταιρίας / καταστήματος):

ΔΙΑΠΛΑΣΗ Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας

The Residences Kalamata

Baldo the Saucy Pasta

Κεντρικόν Μεζεδοπωλείο

Υαλοτεχνική Καλαμάτας

Klimis Coal

Metal Bastakos

Premium Strom Μεσσηνιακή Στρωματοποιία

Δ & Κ Πανταζής Δομικά Υλικά

Σκυρόδεμα Καλαμάτας Αφοί Ι. ΚΟΥΤΕΛΑΣ & Θ. ΒΡΕΤΤΗΣ ΟΕ

Μάλαμας Δημήτρης Ξύλο και Δημιουργία

Φούρνος Χρηστέα

Παλιακόν Μεζεδοπωλείο

Ιωσήφ Παμπουκτσίδης Στεγνοκαθαριστήρια

SPINOS coffee micro roastery Σπίνος Κων. Γιώργος

Οικοδομικές Εργασίες Χελάς Παναγιώτης

Syntetas Χειροποίητα Έπιπλα