Εγκαίνια προπονητικού κέντρου «Νίκη Μπακογιάννη»

Το όραμα έγινε πραγματικότητα. Ο Ακρίτας, εδώ και λίγες ώρες, έχει πλέον και επίσημα το δικό του αθλητικό κέντρο στο χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, ένα κλειστό προπονητήριο 410 τετραγωνικών, το οποίο θα στεγάζει τις προσπάθειες και τα όνειρα των μικρών αθλητών και αθλητριών να γίνουν πρωταθλητές του στίβου και γιατί όχι και… Ολυμπιονίκες.  

Όπως η Νίκη Μπακογιάννη, που βρέθηκε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα για να κόψει την κορδέλα, μιας και το ζεστό αυτό μικρό στάδιο έχει το όνομά της! Μαζί της και η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών και επίτιμο μέλος του Ακρίτα, Βούλα Κοζομπόλη, αλλά και η επίσης Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου. Σε αυτή την μέρα γιορτής, αλλά και συγκίνησης για τον καλαματιανό σύλλογο παρευρέθηκε και ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων, φίλοι, γονείς και φυσικά το μέλλον του Ακρίτα, οι αθλητές και αθλήτριες.

Η Νίκη Μπακογιάννη θυμήθηκε με συγκίνηση τα παιδικά της χρόνια, όταν ξεκινούσε 13 ετών τον αθλητισμό, κάτω μάλιστα από αντίξοες συνθήκες: “Στη Λαμία δεν υπήρχε ταρτάν και αθλητικό κέντρο, αλλά κοκκινόχωμα και βρέξει χιονίσει πήγαινα κάθε μέρα για προπόνηση στο στάδιο. Ενας που με έβλεπε κάθε μέρα με ρώταγε συνέχεια τι κάνω και σήμερα μετά από τόσα χρόνια που τον συναντώ μου απαντά “κάτι ήξερες”. Αφήστε λοιπόν τα παιδιά σας ελεύθερα και αυτά ξέρουν τι θα κάνουν. Να μην διστάσουν να κάνουν όνειρα. Γιατί όταν ξεκινάς ποτέ δεν ξέρεις πού μπορείς να φθάσεις”. 

Η Βούλα Κοζομπόλη αφού συνεχάρη τους ανθρώπους του Ακρίτα και του ξενοδοχείου “Εlite” γι’ αυτή τη σπάνια, όπως είπε, ιδιωτική πρωτοβουλία, δήλωσε συγκινημένη για το γεγονός ότι το αθλητικό κέντρο πήρε το όνομα μιας αθλήτριας που άνοιξε το δρόμο για να έρθουν και άλλες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί έμπνευση για πολλά παιδιά. Ζήτησε από τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά τους, όπως ήταν και η μητέρα της “που πήγαινε κάθε μέρα στις 5.30 το πρωί για προπόνηση, γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχα γίνει Ολυμπιονίκης”.
Ο επιχειρηματίας Νικήτας Κάρτσωνας ευχήθηκε τα παιδιά βλέποντας τους Ολυμπιονίκες να διδαχθούν αξίες και πρότυπα, ενώ ο έφορος του τμήματος στίβου του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε συγκινημένος, γιατί ένα όραμα έγινε πραγματικότητα. Σημείωσε ότι ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και προανήγγειλε ότι στο μέλλον ο Ακρίτας θα έχει το δικό του ανοιχτό γυμναστήριο, έξω ακριβώς από το χώρο που βρίσκεται το αθλητικό κέντρο, με τη συνδρομή της κ. Ξανθάκη που εκπροσώπησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μάνης.

Μοιραστείτε τα νέα μας: