Προφίλ Συλλόγου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος ΑΚΡΙΤΑΣ δημιουργήθηκε το 2016 με στόχο την εκγύμναση και υγεία παιδιών αλλά και των ενηλίκων, μέσω εξειδικευμένων προπονητικών προγραμμάτων. Συμμετοχή σε τοπικούς, διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες. Βασική επιδίωξη του συλλόγου είναι να καλλιεργήσει τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό, της ευγενούς άμιλλας, το σύστημα αξιών του ευ αγωνίζεσθε. Μέσα από τη διαδικασία ενασχόλησης με τις δράσεις του συλλόγου το παιδί αθλείται, ψυχαγωγείται, εκπαιδεύεται, κάνει νέους φίλους, χαίρεται τη ζωή. Ο Ακρίτας 2016 είναι αθλητικό σωματείο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου ΣΕΓΑΣ.

ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016

 Προάγουμε την υγεία και ψυχαγωγία των παιδιών σας.

 Οι προπονητές μας είναι διπλωματούχοι ΑΕΙ του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

 Το προπονητικό μας πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να προετοιμάσει τα παιδιά σας ώστε να πετύχουν διακρίσεις και μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ. Ο Ακρίτας είναι ο πλέον αναπτυσσόμενος σύλλογος στίβου στην Πελοπόννησο.

 Υποδεχόμαστε παιδιά με μειωμένη όραση & κωφά παιδιά, λόγω του ειδικευμένου προσωπικού μας.

 Παρέχουμε την υπηρεσία μεταφοράς των παιδιών για τις προπονήσεις, με το βαν του συλλόγου.

 Κάθε καλοκαίρι το Summer Camp στο Elite City Resort.

 Λειτουργούμε ως πρότυπος σύλλογος, με δράσεις κοινωνικής προσφοράς, εκδρομές και αγώνες.  Διοργανώσαμε φέτος στην πλατεία Καλαμάτας τη μεγαλύτερη διοργάνωση Άλματος επί Κοντώ.

ΑΡΙΘΜΟΙ & ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

400 μέλη ηλικιών 4 – 16 ετών, αγωνιστικά τμήματα, ακαδημίες στίβου, καμπ

50 μέλη ηλικιών 17 ετών, προετοιμασία Στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ

Πάνω από 2.000 άτομα, παιδιά και γονείς συμμετέχουν ανά έτος στις δράσεις του συλλόγου

Παρουσία στο ιντερνέτ & social media με άρθρα και αγωνιστικά νέα που παρακολουθούν περίπου 5.000 διαφορετικά άτομα της Μεσσηνίας, και γενικότερα Συνεργασία με τα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Μεσσηνίας: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ, MESSINIA LIVE, KALAMATA TIMES, MESOGEIOS TV, BEST TV Οργάνωση καινοτόμων εκδηλώσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Ο σύλλογος διαθέτει τμήμα διοίκησης & τμήμα προπονητών με 5 άτομα προσωπικό

Το σύλλογο χαρακτηρίζει η εξωστρέφεια, υλοποιώντας εκδρομές που συνδυάζουν την άθληση με την ψυχαγωγία. Τα περασμένα χρόνια έχουμε κάνει εκδρομές στην Κοσένζα/Καλαβρία/Ιταλία και Βελιγράδι/Σερβία. Ο σύλλογος σεβόμενος την κατάσταση για λόγους πρόληψης, έχει αναβάλει την εκδρομή στην Κροατία, μέχρι να υπάρξει απόλυτη ασφάλεια σχετικά με τον ιό SARS-Cov-2. O σύλλογος οργανώνει καλοκαιρινό Καμπ με δραστηριότητες αναψυχής & παρέχει υποστήριξη σε άτομα που την χρειάζονται μέσα από καινοτόμες διοργανώσεις όπως Messinia Street Relays, Night Run, Kids Αναπτυξιακοί Αγώνες Πελοποννήσου.

Οι χώροι προπόνησης είναι στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας. Θα μας βρείτε στο κάτω μέρος του σταδίου, δίπλα στον τερματισμό. Και στο Στάδιο Μεσσήνης. Και στο νέο ιδιόκτητο Αθλητικό Κέντρο Ρίψεων Ακρίτας στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας.

Προπονήσεις διεξάγουμε και στις κλειστές εγκαταστάσεις του Elite city resort που πάντα στηρίζει τον αθλητισμό και τη νεολαία της Καλαμάτας

Διαθέτουμε 9θέσιο Μίνι-Βαν για τις μετακινήσεις των μελών του συλλόγου σε ειδικές περιστάσεις